Terug naar agenda

LECK Congres

Start: 8 februari 2018 om 8:30
Eind: 8 februari 2018 om 16:30
Locatie:

Berlijnplein 100 (voor navigatie kies: Oude Vleutenseweg 33 Utrecht)
3541 CM  Utrecht


Plan je route

Het organisatiecomité nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij het 4e congres van het Landelijk Expertise Centrum Kindermishandeling (LECK) op donderdag 8 februari 2018 in  Utrecht. Dit jaar sluiten de Centra Seksueel Geweld weer aan alsmede het in november 2017 opgerichte Landelijk Expertisecentrum Dierenmishandeling (LED).

Het Leck opent uw ogen met blikvangers en blinde vlekken bij diverse ‘typische’ kindermishandelingspresentaties, en voor meer ongebruikelijke presentaties die initieel juist niet doen denken aan kindermishandeling. Het Landelijk Expertisecentrum Dierenmishandeling zal een andere invalshoek op kindermishandeling met u delen. Diverse professionals vanuit jeugdgezondheidszorg, huisartsgeneeskunde, diergeneeskunde, forensische geneeskunde en Veilig Thuis geven een TED talk over de impact van een onjuiste diagnose, zowel voor het betreffende kind, als voor de professional. Je gaat het pas zien als je het doorhebt, dus mis het niet: ‘Blikvangers en blinde vlekken’!

In de middag worden er drie simultane sessies met workshops aangeboden. U kunt op de dag zelf een keuze maken voor één van deze sessies. In deze workshops wordt door diverse professionals dieper ingegaan op medische, psychologische en juridische aspecten rondom het thema ‘De differentiaal diagnose van kindermishandeling, seksueel misbruik en dierenmishandeling’.

De dag wordt afgesloten met “live LECK consulten”; een debat met verschillende sprekers en de aanwezigen over casuïstiek waarbij het LECK om advies is gevraagd. Het belooft een zeer interactieve en leerzame dag te worden.

Meer informatie en aanmelden


Meer agendapunten

Meer agendapunten