Jeroen: “Ik werd geholpen in het doolhof van regels en instanties”


Sinds de derde klas van de middelbare school heb ik verkering gehad met hetzelfde meisje. Toen we na tien jaar uit elkaar gingen had ik geen idee hoe ik ooit weer aan de vrouw zou raken, ik kende het systeem van flirten, sjansen en jagen helemaal niet. Op advies van een collega besloot ik me in te schrijven op een datingwebsite.

Buitenlandse internetliefde
Zo kwam ik in contact met Katinka, een mooie lieve meid uit Oekraïne. We wilden elkaar graag in het echt ontmoeten, maar zij zat in een lastige financiële situatie vanwege haar scheiding en omdat het leven in dat land gewoon heel veel zwaarder is dan bij ons. Ze was heel open over haar leven en ik had erg met haar te doen. Ondertussen werd ons mailcontact steeds intensiever en gingen we ook Skypen.

Financieel bijspringen met steeds grotere bedragen 
Ik was zo verliefd! Dus toen ze vroeg of ik haar misschien een beetje wilde steunen op het financiële vlak heb ik dat zonder aarzelen gedaan. Misschien heel naïef, maar ik was denk ik een beetje verblind door de liefde. Dus ik heb geld overgemaakt. Ze was er heel erg blij mee, maar vertelde ook dat het eigenlijk niet genoeg was. Toen heb ik voorgesteld nog wat over te maken. Hoeveel? Dat zeg ik liever niet, maar het was een bedrag met vier nullen. En toen was ze opeens niet meer bereikbaar via Skype en e-mailtjes waren onbezorgbaar. Inmiddels zijn we een dik jaar verder sinds ik het laatste bedrag heb overgemaakt en ik heb nooit meer van haar gehoord.Toen ik dit aan mijn collega’s vertelde zag ik aan hun blikken wel meteen dat ik echt heel stom was geweest, al kon ik me op dat moment nog niet voorstellen dat zo’n mooi meisje zo vals kan zijn. Nou ja mooi… wie zegt dat ze het zelf was op de foto’s.

Fraudehelpdesk
Inmiddels heb ik via internet ontdekt dat dit een veel voorkomende manier is om mensen, mannen vooral, op te lichten. Ik mag zelfs nog wel van geluk spreken dat ze al na twee bedragen van de radar is verdwenen, besef ik nu. Op de website van de Fraudehelpdesk kwam ik heel veel interessante informatie tegen en dat heeft me wel geholpen. Vooral omdat ik weet dat ik niet de enige ben die dit is overkomen. Mijn geld ben ik kwijt, maar het is me wel gelukt om over mijn woede en schaamte heen te stappen. Al denk ik niet dat ik me snel nog een keer op een datingwebsite in zal schrijven.

Zelf hulp nodig?

Ga naar oplichting of fraude


Mijn verhaal

Wil jij jouw verhaal ook delen?
Mail ons op mijnverhaal@slachtofferwijzer.nl en we voegen het toe!