Lina: “Bij het Centrum Seksueel Geweld hoefde ik mijn verhaal maar 1 keer te doen.”Na een etentje met vrienden liep ik op mijn gemakje naar huis. Ik passeer een man, knik vriendelijk naar hem zonder echt mijn aandacht er bij te hebben. En dan word ik opeens vastgegrepen. Hee! Laat me los! Voor ik weet wat er gebeurt word ik mee de bosjes ingesleurd, en begint hij aan mijn kleren te sjorren. De knopen springen van mijn bloesje, mijn rok wordt bruut omlaag getrokken. Voor mijn gevoel duurt het een eeuwigheid al weet ik dat het hooguit 5 minuten zijn geweest. In die vijf minuten werd ik verkracht. Ik heb de rest van de route naar huis gerend en ben onder de douche gaan staan. Ik trilde over mijn hele lijf ondanks dat het een warme zomeravond was. Ik wist niet wat ik moest doen en heb uiteindelijk een paar uur later mijn beste vriendin gebeld. Hysterisch was ik. Ze is gelijk gekomen en heeft de politie gebeld.

Dankbaar voor goede opvang
De politie bracht me naar het Centrum Seksueel Geweld hier in de stad. Ik had het verhaal natuurlijk al kort verteld en wilde het niet keer op keer opnieuw moeten vertellen. Dat hoefde gelukkig ook niet, want ik werd opgevangen door mensen die me konden onderzoeken op sporen, op seksueel overdraagbare ziektes en er was gelijk een psycholoog bij. Ondanks de vreselijke situatie realiseerde ik me wel direct hoe goed deze opvang was en daar ben ik nog steeds dankbaar voor.

Weerbaarheidscursus
De dader is tot op heden niet gepakt en ik heb er geen goed gevoel over dat dit wel gaat gebeuren. Door wat mij is aangedaan heb ik een hele tijd problemen gehad met seks. Ik dacht dat ik er nooit meer van zou kunnen genieten, maar gelukkig heb ik een lieve vriend en beetje bij beetje kan ik mijzelf weer steeds verder geven. Als ik op straat loop overvalt mij soms wel opeens weer die angst. Wat als. Daarom doe ik nu een weerbaarheidscursus. Dat helpt me om steviger in mijn schoenen te staan. Dat het nog een keer gebeurt, is onwaarschijnlijk en ik vermijd het alleen naar huis te lopen in het donker, maar een volgende keer zou ik vechten.

Zelf hulp nodig?

Ga naar verkrachting/aanranding


Mijn verhaal

Wil jij jouw verhaal ook delen?
Mail ons op
mijnverhaal@slachtofferwijzer.nl en we voegen het toe!