Jeffrey: “Ik chat met kinderen van wie de ouders ook vaak ruzie hebben.”

Jeffrey is getuige van huiselijk geweldMeestal beginnen papa en mama pas ruzie te maken als ik al op bed lig. Ze denken dat ik het niet hoor. Al voor ik naar boven ga, weet ik dat het weer zo ver is want dan praten ze raar met elkaar. Als ik dan boven ben gaan ze steeds harder ruzie maken. Met schreeuwen en soms hoor ik ook het geluid van meubels die omvallen en dan gaat daarna mijn moeder huilen. En een keer ging ze heel hard schreeuwen en rende ze daarna door het huis. Daarna sloeg de voordeur hard dicht. Ik dacht dat ze was weggelopen maar de volgende morgen had ze gewoon mijn brood klaargemaakt voor school. Ze liep wel gek toen.

Als papa en mama ruzie maken durf ik niet naar beneden te gaan, ik wil niet dat ze ook boos op mij worden. Want ze slaan allebei wel eens maar vooral papa heel hard. Maar wel alleen als ik zelf ook vervelend ben geweest hoor. Op school ga ik er echt niets over zeggen, dat vind ik echt niet cool.

Misschien ga ik het tegen opa en oma zeggen
Maar ik wilde er wel eens over praten met iemand en vond toen De Kindertelefoon. Daar kan ik chatten met mensen die mij hierbij kunnen helpen. En ik kan ze om hulp vragen. Iemand gaf me ook de tip om te proberen er met opa en oma over te praten. Dat ga ik misschien wel doen. Want ik weet ook wel dat het niet gewoon is dit en ik wil dat het stopt.

Zelf hulp nodig?

Ga naar huiselijk geweld


Mijn verhaal

Wil jij jouw verhaal ook delen?
Mail ons op
mijnverhaal@slachtofferwijzer.nl en we voegen het toe!